Tips voor het inpakken van de camper
Met het all-in concept van Bergland Camperverhuur wordt het inpakken van de camper al een stuk eenvoudiger, maar toch geven we je graag een aantal tips rondom het inpakken van de camper.
Niets zo vervelend als er onderweg achter komen dat je je favoriete boek vergeten bent, de tablet nog thuis op tafel ligt of dat je de rest van de vakantie jezelf af moet drogen met een theedoek. Als ervaren kampeerders snappen wij dit als geen ander en hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet, zodat jij goed voorbereid – maar niet overpakt – kunt genieten van jouw camperreis.
Een goed begin is het halve werk
Maak lijstjes
Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het opstellen van lijstjes kan helpen om het overzicht te behouden tijdens het inpakken. Probeer de lijst op te delen in categorieën, zodat je niet telkens van hot naar her rent tijdens het pakken van je spullen en daardoor dingen vergeet. Doordat Bergland Camperverhuur de camper al heeft voorzien van de nodige inventaris en kampeerbenodigdheden, wordt jouw eigen lijst al een stuk korter.
Zorg dat je even rustig gaat zitten voor het opstellen van de lijst en bedenk allereerst welke spullen noodzakelijk zijn om in te pakken. Een shampoo die je vergeet kun je onderweg nog in de supermarkt kopen, je rijbewijs of kentekenbewijs wordt wat lastiger. Doe al deze documenten bij elkaar een tasje of zakje, zodat je ze onderweg snel kunt pakken wanneer dit nodig is.
Daarnaast is het handig om de bestemmingen van je reis in het achterhoofd te houden tijdens het maken van de lijst. Zit je in een gebied dat bekend staat om de vele muggen, vergeet dan niet de muggenspray en citronellakaarsen klaar te zetten. Kom je onderweg door een gebied waar regelmatig een plens regen kan vallen? Wellicht is het dan verstandig om regenlaarzen mee te nemen, zodat je niet met natte sokken terugkeert bij de camper.
Etenswaren waar jij niet zonder kan
Het is handig om wat boodschappen mee te nemen voor onderweg en de eerste dagen. Het kan, zeker wanneer je (kleine) kinderen hebt, een geruststellende gedachte geven dat je eten bij hebt dat je kent en waar je zeker van bent dat je en je gezin het lusten. De mayonaise smaakt in het buitenland bijvoorbeeld toch net even anders, net als de pot pindakaas. Hoeveel etenswaren je meeneemt hangt af van jouw voorkeuren. Persoonlijk vinden wij het bijvoorbeeld erg leuk om tijdens de reis in winkeltjes rond te snuffelen op zoek naar lekkere, lokale ingrediënten. Dat hoort ook bij de beleving van het camper avontuur, toch?
Kies voor zachte koffers
Wanneer de dag eindelijk is aangebroken dat je de camper mag ophalen en je meteen begint met je reis, moeten de kleren en toiletspullen mee in een koffer. Wij raden je aan om zoveel mogelijk te kiezen voor zachte reistassen in plaats van harde, grote koffers. De grote koffers kunnen de gedurende de reis een doorn in het oog zijn, doordat ze telkens in de weg staan. Zachte reistassen daarentegen kunnen eenvoudig worden opgevouwen en opgeborgen in een van de opbergvakken in de camper. Om orde te houden in je reistassen, kunnen zogenaamde ‘bag organisers’ van pas komen. Dit zijn kleine tasjes waarmee je je reistas kunt opdelen in verschillende compartimenten.
De camper verstandig en op de juiste manier beladen
Goed, de lijstjes zijn afgevinkt en de koffers en tassen zijn dichtgeritst. Tijd om de camper op te halen en de gepakte bagage op een praktische plek op te bergen in de camper. Door de bagage slim te plaatsen voorkom je ruimteverspilling en zorg je voor extra comfort tijdens de reis.
Begin met het laden van zware en grote voorwerpen
Het is verstandig om te beginnen met het laden van de grootste en zwaarste voorwerpen. Allereerst kun je op deze manier goed inschatten hoeveel gewicht je nog over hebt voor de kleinere spullen.
Daarnaast is het belangrijk dat de grote zware spullen zo laag mogelijk op de grond liggen en zo dicht mogelijk bij de as. Op die manier gaat het zwaartepunt van de camper naar beneden en dat heeft weer een positief effect op de wegligging en veiligheid.
Handig om te weten; bij Bergland camperverhuur zijn onze campers altijd uitgerust met kampeertafel en tuinstoelen zodat je ook buiten prettig kan zitten. Daar hoef je dus zelf niet meer aan te denken!
Bepaal de meest tactische plaats
Voor de zware voorwerpen is er dus een regel waar je deze het beste kunt plaatsen, zodat de stabiliteit en wegligging van de camper verbeterd worden. Ook voor het inladen van de rest van de spullen zijn er slimme tips en tricks om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Hoewel een camper een huis op wielen is, blijft het een compact formaat en is het raadzaam dat je slim te werk gaat om de ruimte optimaal te benutten.
De zitgroep is vaak voornamelijk voorzien van bovenkastjes. Hierdoor kan je er snel toe geneigd zijn om alle spullen op tafel of in de zitbank te leggen. Dit zorgt echter voor een chaotisch aanzicht en beperkt daardoor de ruimte om te zitten of om te eten aan tafel. Berg deze spullen dus wel netjes op, maar zorg ervoor dat ze op een plaats liggen waar je snel en makkelijk bij kunt. Je wilt niet voor iedere keer dat je de telefoonoplader nodig hebt het hele kastje uit moeten ruimen.
Ook in de keuken kan het een hoop frustratie schelen wanneer je een tactische plaats kiest voor de spullen. De campers van Bergland Camperverhuur zijn compleet voorzien van een inventaris, waaronder al het nodige keukengerei. Deze hebben dus al een tactische plaats in de keuken, maar ook de boodschappen die je zelf doet wil je graag in de buurt van de keuken hebben. Je wilt niet tijdens het koken telkens naar het slaapvertrek moeten lopen om de ingrediënten te pakken. Reserveer een aantal kastjes in – of in de buurt van – de keuken voor de boodschappen die je nog gaat doen.
Wees goed voorbereid
Zeker wanneer je off-grid wilt kamperen, is het verstandig om goed voorbereid te zijn. Wanneer je gaat wildkamperen heb je vaak weinig of geen toegang tot voorzieningen. In principe geen probleem, want een camper kan volledig zelfvoorzienend zijn. Mits je goed voorbereid bent.
Opgeladen accu
Zorg dat de accu’s volledig opgeladen zijn wanneer je vertrekt. Op deze manier heb je toch nog enigszins toegang tot elektriciteit, zelf wanneer je in the middle of nowhere staat. Toch fijn om je telefoon even op te laden of ’s avonds een lampje aan te kunnen knippen. De meeste accu’s hebben een spanning van 12 volt, wat voldoende is om zaken als verlichting, de waterpomp en elektrische ontstekingen van onder andere het gasfornuis te laten werken. Daarnaast raden wij aan om altijd een reserve accu mee te nemen. Je weet namelijk nooit zeker welke situaties je onderweg tegenkomt.
Gevulde gasflessen
Net als volle accu’s, is ook een gevulde gasfles essentieel wanneer je met de camper steeds verder wegrijdt van de bewoonde wereld. De meeste fornuizen in een camper werken op gas en ook de koelkast heeft vaak de mogelijkheid om op gas te draaien. Toch te weinig gas bij je? Gasflessen kun je bij veel tankstations vullen of omwisselen voor een nieuwe.
Voldoende water
Wanneer je gaat wildkamperen heb je meestal niet de beschikking over een kraantje om water te tappen. Zorg er daarom voor dat je een gevulde jerrycan bij je hebt, zodat je altijd beschikt over voldoende schoon (drink)water.
Wanneer je kiest voor onze camperverhuur, ben je verzekerd van twee volle huishoudaccu’s en een gevulde gasfles bij vertrek!
Camper huren bij Bergland Camperverhuur; koffers mee en je bent klaar om te gaan!
Hopelijk heeft dit artikel je wat handvatten gegeven om slim je camper in te pakken voordat je op reis gaat. Huur je een camper bij ons? Dan wordt het inpakken van de camper gelukkig een peuleschil; wij hebben namelijk 95% van het werk al voor je gedaan! Onze campers zijn standaard zeer compleet, waardoor jij eigenlijk alleen nog maar je persoonlijke spullen hoeft toe te voegen. Zo kun je zonder inpak-stress direct beginnen aan jouw camper vakantie. Stap op in Nederland of in Malaga en start je avontuur! Meer weten? Bel ons gerust.