Bergland Camperverhuur - 8 tips voor jouw eerste camperreis

8 tips voor jouw eerste camperreis

Je hebt de knoop doorgehakt: dit jaar ga je voor het eerst met een camper op vakantie! Je wilt de ultieme vrijheid ervaren, maar niet met een tentje op de camping met de rol toiletpapier onder de arm. Een camper is de ideale manier om te gaan en staan waar je wilt zonder daarbij in te leveren op luxe en comfort. Bij Bergland Camperverhuur begrijpen we dat als geen ander, want we delen jouw passie voor deze manier van reizen.

Om ervoor te zorgen dat jouw reis soepel verloopt en je volledig ontspannen kunt genieten, delen we graag onze tips met je. Want bij ons draait het niet alleen om het verhuren van campers; we willen dat je een onvergetelijke ervaring beleeft, van begin tot eind.

Tip 1. Kies de geschikte camper voor jouw ideale reis

Campers zijn er in alle soorten, maten en uitvoeringen. Van basismodellen tot modellen voorzien van alle denkbare luxe en opties. We kunnen ons voorstellen dat jij een beetje de weg kwijtraakt in deze jungle wanneer je voor het eerst op vakantie gaat met een camper.

Bij Bergland Camperverhuur hebben we deze zoektocht al voor je vereenvoudigd. Onze campers zijn zorgvuldig geselecteerd om het ultieme reisgezelschap te bieden, ongeacht jouw situatie. Je kunt vertrouwen op ons assortiment, zodat je zonder zorgen kunt beginnen aan jouw camperavontuur. Onze campers zijn zowel voor gezinnen als voor stellen zeer geschikt om mee rond te reizen. Er is altijd de beschikking over voldoende slaapplaatsen en opbergruimte.

Daarnaast zijn onze campers standaard voorzien van alle benodigde accessoires, zoals accu’s en gas en een volledige keukenuitrusting. Met onze campers ben je niet afhankelijk van een stroom- of wateraansluiting wat betekent dat je ermee ‘of grid’ kan kamperen, voor het ultieme gevoel van vrijheid.

Tip 2. Neem de benodigde spullen mee, maar niet te veel!

Zeker wanneer je voor het eerst met de camper gaat reizen wil je er zeker van zijn dat je alle benodigdheden bij je hebt tijdens de reis. Maar wat heb je nodig en hoeveel neem je mee? Natuurlijk is het belangrijk dat je bepaalde spullen bij hebt zoals pannen, gas, toiletvloeistoffen en dekbedden. Wanneer je voor het eerst met een camper op reis gaat, kan het lastig zijn om in te schatten wat je allemaal mee moet nemen.

Bij Bergland Camperverhuur zijn al onze campers voorzien van alle benodigde inboedel en accessoires. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je koffer met kleding en toiletspullen in te pakken!

Tip 3. Stippel de route van jouw camper vakantie losjes uit

Om ervoor te zorgen dat je al jouw favoriete bestemmingen kunt bezoeken tijdens de reis, is het belangrijk om globaal een planning te maken en de route uit te stippelen. Dit geeft rust tijdens de reis. Wellicht kun je zo van tevoren ook al wat plaatsen reserveren, zodat je zeker bent van een comfortabele overnachtingsplek. Met name in het hoogseizoen en op populaire bestemmingen is dat een aanrader.

Wij willen je als tip wel meegeven om te plannen, maar niet te strak. Een strakke planning kan alleen maar voor stress zorgen, waardoor je vergeet te genieten van de vakantie. Geeft het idee van overnachtingen reserveren je minder het gevoel van vrijheid? Dan ga je gewoon lekker op de bonnefooi weg. Dat is het mooie van een camper; je kan gaan en staan waar je wilt! Valt de omgeving of het weer wat tegen? Dan rij je gewoon nog even door!

Tips nodig voor leuke locaties? Wij hebben een aantal gave bezienswaardigheden alvast voor je uitgezocht in Spanje en in en rondom Nederland.

Tip 4. Neem de fiets mee achterop de camper

Een camper is tijdens de reis natuurlijk zowel je huis als je vervoersmiddel. Soms is het niet nodig om de hele camper mee te nemen wanneer je een activiteit gaat doen zoals boodschappen doen. Fietsen kunnen eenvoudig vervoerd worden achter op de camper, zonder dat je in moet leveren op bergruimte. En geef toe, hoe mooi is het om sommige gebieden te verkennen met de frisse wind in je haren tijdens een ontspannende fietstocht.

Wanneer je een camper huurt bij Bergland Camperverhuur is het mogelijk om je eigen fietsen mee te nemen tijdens de reis. Vertrek je vanuit Málaga en wil je toch graag de beschikking hebben over fietsen tijdens jouw camperreis? Wij zorgen ervoor dat de fietsen op de camper gemonteerd zijn wanneer we je oppikken op het vliegveld.

Maak het jezelf gemakkelijk: doe je grote boodschappen onderweg! Terwijl je van de ene naar de andere locatie reist, is het handig om even te stoppen voor je inkopen.

Bergland Camperverhuur - Bereid je met deze tips goed voor op je camper vakantie

Tip 5. Zorg dat je voorbereid bent op pech

Hoewel het niet het leukste onderwerp is om over na te denken, ben je toch blij dat je goed voorbereid bent wanneer het wel aan de orde is: pech onderweg. Pech of schade tijdens je vakantie is nooit leuk, maar helaas soms niet te voorkomen. Het geeft een hoop rust wanneer je weet dat je goed verzekerd bent in het geval van pech of schade én dat jij jouw reis snel weer kunt hervatten. Bergland Camperverhuur is goed voorbereid en verzekerd voor het geval je met pech langs de weg komt te staan. Wij staan 24/7 voor je klaar, waar je ook bent. We zorgen ervoor dat je goed geholpen wordt en zo snel mogelijk weer onderweg bent.

Tip 6. Wissel af met verschillende overnachtingsplekken

De één wil naar de bergen, de ander wil een city trip en je kinderen willen graag een strandvakantie. Met een camper kun je alles combineren in één vakantie. Je hoeft niet drie weken lang op één plek te staan; trek er lekker op uit en ga op ontdekkingsreis! Zo kun je even helemaal tot rust komen op een leuke camping, zit je op een steenworp afstand van de stad wanneer je de camper op een camperparkeerplaats neerzet of ga je helemaal terug naar de basis tijdens het off-grid kamperen. De kampeermogelijkheden met een camper zijn eindeloos!

Uiteraard kun je met de camper van camping naar camping reizen, zodat je telkens een echte kampeerplaats – met voorzieningen – hebt. Om de ultieme vrijheid te ervaren die een camper met zich meebrengt, is het echter veel leuker om verschillende overnachtingsplekken met elkaar af te wisselen. Met de campers van Bergland Camperverhuur kan het allemaal!

Tip 7. Behandel de camper met zorg en aandacht

Een camper is in veel opzichten anders dan een auto wanneer je op vakantie gaat. Zo is je camper tegelijkertijd ook je woning en opslagplaats en heeft het huis op wielen andere afmetingen dan een standaard auto. We hebben hieronder een aantal tips voor je op een rij gezet om te voorkomen dat er schade ontstaat in of aan de camper tijdens de reis.

  • Koppel de stroomkabel van de camper los voordat je wegrijdt. Indien je dit niet doet heb je kans dat je de kabel kapottrekt of zelfs de stroompaal meeneemt.
  • Controleer alle ramen en kastjes voordat je wegrijdt. Zo voorkom je dat een dakraam op de snelweg van de camper afwaait of dat de complete inboedel door de camper vliegt, omdat de kastjes in een bocht openspringen.
  • Ken je camper. Zorg dat je je bewust bent van de hoogte, lengte en breedte van de camper. Schrijf ze desnoods op een briefje en plak ze ergens bij de het stuur. Zo kun je bochten en hoogtes beter inschatten en voorkom je dat de ruimte uiteindelijk toch te beperkt is en de camper schade oploopt.
Bergland Camperverhuur - Geniet van je eerste camper vakantie met deze tips

Tip 8. Geniet!

Bij Bergland Camperverhuur weten we als geen ander wat het betekent om de vrijheid en luxe van een camper te ervaren. Met onze campers kun je elke gewenste route rijden zonder in te leveren op comfort en gemak. Hoewel het belangrijk is om je goed voor te bereiden en aandacht te besteden aan enkele details tijdens je reis, is het allerbelangrijkste dat je geniet. Plan niet te strak, ontdek unieke kampeerplekken en omarm de grenzeloze vrijheid tijdens jouw camperavontuur!

Heb je meer tips nodig? Bel ons gerust, we helpen je graag!

Bergland Camperverhuur - Eigenaren Jarno en Marcel

Voor het eerst op vakantie met een camper? Wij staan voor je klaar!

Wij hebben veel ervaring op het gebied van reizen met camper. Ooit zijn wij ook begonnen aan onze eerste camperreis. Daarom begrijpen wij welke vragen er mogelijk bij je opkomen wanneer je hebt besloten om voor het eerst met een camper op vakantie te gaan.

Wij helpen je graag op weg met de nodige informatie. Als je een camper huurt bij Bergland Camperverhuur maak je het jezelf meteen wat gemakkelijker. Onze campers zijn namelijk compleet uitgerust en voorzien van veel opties en accessoires. Jij hoeft alleen maar de koffer te pakken en te beslissen waar de reis naartoe gaat. Bovendien blijven wij je ook tijdens je reis ondersteunen met tips en adviezen.

Benieuwd of onze campers nog beschikbaar zijn in jouw reisperiode? Op onze verhuurpagina vind je alle ins en outs omtrent onze campers, inclusief de beschikbaarheid. Dus waar wacht je nog op?